ÉTTEREM BEMUTATKOZÓ
fénykép és videó galéria
ÉTLAP ÉS ITALLAP
RENDEZVÉNYEK & CATERING
ASZTALFOGLALÁS .....
KAPCSOLATOK .....
KOORDINÁTÁK ....
A+ R A-

DSC032472010-ben megnyílt Budapesten az első, eredeti Szegedi Halászcsárda.
Halászcsárdánkban a Szeged környékére és a magyar konyhára jellemző hal- és húsételeket kóstolhatja meg a hozzánk betérő.
Az éttermünk frekventált helyen, a belvárosban, az Erzsébet és a Szabadság híd között, a Belgrád rakparton a Nemzetközi Hajóállomás szomszédságában található, néhány percre a Március 15. téri vagy a Fővám téri villamos megállóktól.
Nyáron, a csárda teraszán, hűvösebb napokon az étteremben cigányzene mellett a Duna parton fogyaszthatják el vendégeink a messze földön ismert eredeti szögedi halételeket.
A SZÖGEDI HALÁSZLÉ, mint fogalom, szinte egybeforrt a tulajdonos, Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács nevével és fogalommá vált az elmúlt néhány évtized alatt nemcsak országszerte, de az sem túlzás, ha azt állítjuk, hogy világszerte.
Fontos hangsúlyozni, hogy a fővárosban is eredeti, szegedi halászlét fogyaszthatnak, mely nemcsak technológiájában (passzírozva), de összetevőiben is az, hisz Szegedről érkezik a piros paprika, a Szeged melletti Fehér tóról származik a bele való tükrös ponty, és a Szegeddel közeli Makóról érkezik az önmagában is híres makói vöröshagyma, amelyek együttesen az autentikus ízek garanciái.
A tulajdonos, Frank Sándor nevéhez fűződik hazánk egyik legrangosabb és legrégibb gasztronómiai fesztiválja, a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, melyet 2016-ban immáron 20. alkalommal rendeznek meg szeptember első hétvégéjén. A Tisza mindkét partja megtelik ilyenkor, hisz az ország minden részéről több tízezer látogató érkezik, akik jelentős része az esemény fénypontján elkészíti saját halászlevét, hogy összemérje a többi sok száz versenyző ételével.
Kedves VENDÉGÜNK, amennyiben Szegeden jár, további két Halászcsárdánkba invitáljuk nagy szeretettel. A belvárosban a Roosevelt téren működik az egyik Halászcsárdánk – sokan mai is csak SÓTARTÓNAK hívják - a városon kívül pedig a régi 5-ös főút mellett, a mostani A5 pálya Szeged-Észak kijárójához közel pedig FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ, ami 1938 óta várja halételekkel vendégeit.
Térjen be hozzánk, kóstolja meg ételeinket, legyen Ön is a VENDÉGÜNK!